Opskrift

Samosa m. karrystegte porrer og hvidkål

november 30, 2014

10841405_10204941078147421_2090202789_n

I går var der julefrokost i Dansk Vegetarforening. Det er arrangeret sådan, at alle tager en ret med hver – så der er en masse forskelligt at spise og lidt til enhver smag! Det er super lækkert og inspirerende. Efter bordet med alle madretterne var væk, kom der også dessert. Og ALT var vegansk. Jeg selv griner lidt over, at det er en sjov kontrast til fordommene om, at en vegetar kun lever af salat. Det var i hvert fald ikke tilfældet i går.
Af retter var der bl.a. nogle forskellige (nødde/svampe)-postejer, dhl, frikadeller, kartoffelsalat, sushi osv.

Jeg var selv ret meget i tvivl, om hvad jeg skulle tage med. Der var en konkurrence for den mest dekorative ret – så jeg ville gerne gøre noget ud af det. Det betalte sig også, da jeg vandt konkurrencen! 😀

Jeg medbragte samosaer med karrystegte porrer og hvidkål, samt en salat-dekoration (som kan ses på billede).

Ingredienserne til samosaerne

2 pakker filodej (kan købes i Irma).

3 porrer
ca. et halvt hvidkål
2 små løg
3 hvidløg
Olie
En masse karry
Lidt chilipulver
Salt og peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader.

Start med at skære hvidkålet og porrer ud i fine stykker, de må ikke være for store, da de skal kunne være i samosaerne på et skærebræt

Derefter skal løg skæres og hvidløg presses på et andet skærebræt

Når det hele er skæret, så hæld lidt olie i en stor gryde og svits karryen lidt. Det må ikke brænde på, men skal bare lige have lidt varme, da det så udgiver mere smag

Derefter hælder du løg og hvidløg i gryden og svitser, til det begynder at dufte og får lidt farve

Tilsæt derefter hvidkål og porrerne og rør stadig rundt i det, så det hele bliver blandet godt sammen

Det er færdigt, når det bliver “medgørligt” og lidt blødt. Krydr det med lidt mere karry, lidt chilipulver, salt og peber

Smag det til! Tilsæt mere hvis du synes der mangler noget – Stil det på en kold kogeplade og sluk den anden

Nu kommer det sjove – samosaerne skal formes

Filodej fås i firkanter, som skal klippes i rektangulære stykker. (alt efter hvor store de skal være).

Jeg kan ikke finde en video på youtube, på den måde jeg folder dem på (fik desværre ikke filmet eller taget billeder af det). Men det er slet ikke svært, at folde dem (man skal bare ikke have for klodsede fingrer, da dejen er ret tynd). Her er et eksempel på hvordan de KAN foldes, bare drop det hvide de bruger…

De skal foldes så der er en lomme, hvor fyldet skal ned i og resten af dejen bruges så til at lukke den.

Læg dem på en bageplade (de må ikke ligge ovenpå hinanden)

Pensl dem med lidt olie

Efter 7-10 min. eller når de er lidt brune i siden, er de færdige

Wupti, så er der samosa!


 

Udover samosaerne lavede jeg en salat-dekoration – som faktisk slet ikke var helt dårlig, hvis jeg selv skal sige det 😉

Ingredienserne hertil

Et lille blomkål
3-4 grønkåls stange
Lidt granatæble
Lidt gulerod
Lidt peberfrugt
Lidt majs
2 cherry-tomater

Fremgangsmåde

Skyld blomkålen og skær den i mindre stykker og læg dem ned i en mini-hakker (jeg bruger den som fulgte med min stavblender), så det bliver små stykker

Og fordel det i et fad, så det er nogenlunde fladt

Skriv i midten med granatæble-kerner “God Jul” eller hvad du nu har lyst til

Skyld derefter mini-hakkeren og læg stængerne fra grønkålen derned (skær dog den stive stang i midten af)

Læg grønkålen i siderne af fadet

Pynt det med små fine stykke af majs, peberfrugt og gulerødder

Læg to tomater i hver side af fadet

 

Så har du en flot ret til en hyggelig fællesspisning!

 

Retten og præmien

brugbart

Vinder for den mest dekorative dessert

Samosaer

En vegansk baileys

En masse af de forskellige retter

En masse dessert

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply