Opskrift

Rødbededeller og flødestuvet grønkål

november 14, 2014

Rødbededeller, flødestuvet grønkål og jordskokke-gulerods puré… Hvad tænker du, når du hører dette? Jeg selv tænker sundt, lækkert og nemt – og frem for alt en solid efterårsret! At spise efter sæson er som et plus også billigere. Rødbededellerne kan bruges dagen efter i madpakken enten alene eller på et stykke brød.
Prøv det af – og nyd det!

Opskrift til 10 rødbededeller

Ingredienser 

3 rødbeder
1 dl. mel
1 dl. havregryn
1 spsk. olie
Karry
Koriander
Salt
Peber

Fremgangsmåde

Start med at vaske, skrælle og rive rødbederne

Bland alt sammen i en skål

Form og steg frikadellerne i lidt olie på en pande og vend dem, når de begynder at få farve

Så nemt er det! 😀


Opskriften på den flødestuvede grønkål 

Ingredienser 

200 g. grønkål
250 ml. sojafløde
100 g. plantesmør/margarine
En lille smule plantemælk (jeg brugte rismælk)
Muskatnød
Salt
peber
Maizena jævner

Fremgangsmåde

Start med at vaske og skære grønkålen ud (jeg skar kun den store stilk væk)

Sæt noget vand i kog. Når det koger, så put grønkålen i og lad det ligge ca. 5 min.

Tag en anden gryde, smelt 100 g. smør/margarine heri

Hæld grønkålen over i et dørslag og skyl det med koldt vand

Svits grønkålen i smørret i ca. 3 min.

Hæld sojamælken over og de øvrige ingredienser (undtagen jævneren)

Rør i det i lidt tid, mens det simrer/koger

For at gøre sovsen tykkere, kan du bruge jævner, mens retten koger


Jordskokke-gulerods puréen er lavet ved bare at koge jordskokker og gulerødder, blende dem og smage til med lidt salt og peber 🙂

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply