Opskrift

Quinoa-salat

oktober 29, 2014

BLOG

En rigtig efterårs-salat. Quinoa-salat kan laves på en milion måder – jeg er vild med de fleste af dem!
Quinoa har en masse gode egenskaber, som du kan læse om her. Salaten byder dog også på flere ting – grønkål som lige nu er i sæson. For tiden prøver jeg på at spise flere af de grønne grøntsager, da jeg har mangel på jern og zink. Grønkål er både en god kilde til jern, men også kalcium, A-, B- og C-vitaminerne.

Opskriften får i her:

1 dl. Quinoa
3 dl. Vand

1 granatæble
1 avocado
2 (halvstore) tomater
½ blomkål
Grønkål
½ dusk persille

dressing:

3-4 spsk. Olivenolie
2-3 spsk. Citronsaft
2 hvidløg
Salt og peber

Fremgangsmåden:

Start med at skylle quinoaen (jeg gør det ved at blande vand med quinoaen og sætter så en karklud over, så vandet løber igennem den). Hæld derefter quinoaen i en gryde med 3 dl. vand, og sæt det i kog i 15-20 min. Mens det bliver færdig, kan du skære dine grøntsager.

Alle grøntsager skæres på den facon, du selv synes. Jeg skar avocadoen små i 4-kantede stykker, tomaterne i både, blomkålen snittede jeg halv-fint, det samme med grønkålen og persillen beholdte, som den var. Granatæbler kan skæres ud sådan her.

Du fjerner nu quinoaen fra kogepladen, fjerner låget og lader det køle lidt af, mens du blander resten og laver en dressing.

Jeg kan godt lide en lidt syrlig dressing og synes denne her er god:
Bland olivenolie, citronsaft, pressede hvidløg, salt og peber og rør det lidt rundt.

Hæld det enten udover hele salaten, eller gør det på din egen tallerken.
Jeg fortrækker selv, at putte det på salaten, da jeg så selv kan variere, hvor meget jeg vil have på.

God fornøjelse!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply