Opskrift

Burger med pulledtempeh og coleslaw

december 5, 2014

Burger

Burger er en klassiker. De fleste kan lide burger på den ene eller den anden måde – trods forskellige meninger om hvad der skal ind i dem.
Denne burger er lavet med inspiration fra pulled pork, som jeg aldrig har smagt (så jeg har ikke mulighed for at sammenligne), men derfor vil jeg stadig mene, at denne burger er lækker og et godt vegansk alternativ. Den er lavet med tempeh. Tempeh er lidt som tofu, men lavet med hele sojabønner (og i den jeg brugte, var der også tilsat Skimmel).
Dertil lavede jeg også en vegansk coleslaw til, som machtede rigtig godt til pulledtempeh.

Opskriften på pulledtempeh lyder således:

Ingredienser 

Burgerboller

1 pakke tempeh
4-5 spsk. bbq sauce

1 rød peber
1 grøn peber
1 løg
Lidt røget paprika

Fremgangsmåde

Skær tempehen i små aflange stykker og bland det med bbq saucen. Lad det ligge deri i ca. 10 min.

Imens skæres peberfrugterne og løget i små tern

Steg peberfrugterne og løget i lidt olie på en pande

Når det begynder at få farve og bliver mørt, skal den marinerede tempeh steges med – og en lille smule røget paprika

Smag det til, når det har stegt lidt

ooooog færdig!


Som kan ses på billede spiste jeg også en coleslaw i burgeren. I får også lige en opskrift hertil:

Ingredienser

Et halv hvidkålshoved
4 gulerødder

2 spsk. dijonsennep
1 dl. lagereddike
Stødt spiskommen
Lidt sukker
Salt og peber (jeg brugte urtesalt)

4 spsk. soyayoghurt
4 spsk. hjemmelavet vegansk mayonnaise (Månebarnet har en rigtig god opskrift her)
Lidt sukker
Salt og peber

Fremgangsmåde

Skær hvidkålet over i små stykker og riv gulerødderne

Bland dijonsennep, eddike, spiskommen, sukker, salt og peber og blandt det med hvidkålet og gulerødderne

Læg blandingen i køleskabet i en time

Tag den derefter ud og bland den med soyayoghurt, mayonnaise, sukker og smag det til med salt og peber

Så er du klar til at spise en lækker burger!

Burger og fritter går jo hånd i hånd. For at udnytte det årstidens grøntsager, hvorfor så ikke lave fritterne med forskellige rodfrugter.

Og helt passende kan den resten af den veganske mayonnaise (som kom i coleslawen) bruges til dyppelse!

 

God fornøjelse!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply