Opskrift

Burger m. rød bøf

februar 19, 2015

Burger

Alle elsker burger.. Eller jeg selv gør i hvert fald. Burger kan laves på 100 forskellige måder, så man aldrig bliver træt af det. Veganske burgere kan laves med bøffer med forskellige grøntsager, så man er sikker på, at man får lige det man bedst kan lide – og evt. lavet med sæsonens grøntsager, så det også er friskt og bedre for miljøet.
Jeg plejer at købe færdigbagte burgerboller, men prøvede for første gang selv at lave dem. Try it! Det er nemmere og bedre end man tror. (hvis du ikke ønsker opskriften på burgerbollen, så rul ned)

Opskriften er til 4 burgerer
Burgerbollernes ingredienser

25 g. gær
3 dl. lunkent vand
1 dl. plantemælk (jeg burger sukkerfri soyamælk)
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 spsk. olie
450 g. hvedemel
50 g. fuldkorns durumsmel

Fremgangsmåde

Bland vand og gær i en skål (jeg brugte en røremaskine) og lad det stå lidt

Bland de med mælk, olie, salt og sukker

Kom melet i skålen lidt af gangen

Ælt dejen når den er fast nok (put mere mel i til dejen ikke er så våd mere (men selvfølgelig heller ikke helt tør)

Put et viskestykke over skålen med dejen og sæt skålen et lunt sted i omkring 30 minutter.

Tænd ovnen på 225 grader

Ælt dejen, del den i 4 stykker og form dem runde

Læg dem på en bageplade

Bland evt. olie og sesamfrø og pensel dem på.

Sæt dem i ovnen i ca. 15 minutter.

De bliver nu store og flotte – lad dem køle lidt af inden du spiser dem. Men ellers bare nyd.


Som bøf lavede jeg rødbede-gulerodsbøf.

Ingredienser 

4 små rødbeder
2-3 mellemstore gulerødder
2 dl. kikærtemel
1 dl. havregryn
Lidt løgpulver
Salt og peber

Fremgangsmåde

Riv gulerødder og rødbeder

Bland med kikærtemel og havregryn

Ælt det

Smag til med løgpulver, salt og peber

Steg på en pande til de bliver faste

I burgeren havde jeg hjertesalat, agurk og tomater

Samt Månebarnets fantastiske mayonnaise og en remoulade lavet ved at blande mayonnaisen med Piccalilly (en remoulade-pure, som kan købes i større supermarkeder – f.eks. Irma)


Rodfrugtefritterne er lavet ved at skære dem ud i halvtynde skiver, lægge dem på en bageplade (ikke oven på hinanden), blande olie med salt og peber, pensle det på og så bare i ovnen på 200 grader i lidt over en halv time.


 

Til sidst vil jeg lige tillade mig at reklamere for Rhondas fotoudstilling på søndag d 22.2.2015.
Udstillingen hedder People’s Passion. Jeg vil stå der med min passion – nemlig mad!
Fotoudstilling

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply